Comcafé’s zijn open gesprekken met een gastvrouw/-heer in een café of op een andere plek. Diepgaande gesprekken kunnen leiden tot een wereld van verschil. De manier waarop het gesprek wordt gevoerd kenmerkt zich door:

  • Acceptatie – houd je oordelen zo veel mogelijk terug
  • Luisteren – met respect
  • Nieuwsgierigheid – kies voor begrijpen boven overtuigen
  • Diversiteit – verwelkom onderlinge verschillen
  • Beknoptheid – ga voor eerlijkheid en diepgang, en houd het kort

Om zelf een Comcafé te organiseren heb je maximaal acht deelnemers nodig, een thema, een praatstok en tijd (60-90min.). Het gesprek vindt in verschillende ronden plaats waarbij de praatstok een hulpmiddel kan zijn bij bijvoorbeeld dominantie of een gebrek aan focus.

Als je een Comcafé wilt organiseren voor je vrienden, buren, clubgenoten, het bestuur waar je deel van uitmaakt, het kerkgenootschap waar je toe behoort of op je werk, dan biedt Justine aan de rol van gastvrouw op zich te nemen. BIJVOORBEELD OMDAT JE IETS DAT VASTGELOPEN IS WEER VLOT WILT TREKKEN OF OMDAT JE ERGENS OVER WILT BRAINSTORMEN…

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Justine.

Comcafé’s in Zutphen

Er zijn regelmatig comcafé’s in het restaurant van Estafette aan de Spittaalstraat in Zutphen. (Zie agenda) De comcafé’s worden geleid door Frank van Lingen. HIj vindt het wel prettig als jij je opgeeft maar je kan ook altijd zo binnenvallen of op het laatst je buurman of vriendin meenemen.

Plaats: Spittaalstraat 26, Zutphen.Conversation Café’s are open meetings with a host. I introduced these as Comcafé’s in the Netherlands. There are several people who work with this concept now.

You can read about this concept on www.conversationcafe.org